Dag 5 - 19 juli
19 juli 2011 - New York, New York, Verenigde Staten
Dag 5 - 19 Juli (door Marja)
De laatste dag voor ons in New York. Vandaag geen bezienswaardigheden maar een dag shoppen en chillen in New York!
Op het gemak van het ontbijt genoten en daarna met de bus op weg. Tijdens onze reis naar de stad vraag ik me elke keer af waarom er en parkeerplaats is die vol met bussen staat. Zijn die allemaal oud, over of wat moet je met 50 bussen op reserve? Op deze vraag krijg op het eind van de middag een antwoord, benieuwd, lees maar vlug verder.
Bij ons hotel is de eerste opstapplaats dus hebben we altijd plaats en zitten we voorin de bus. Naarmate de rit vordert wordt de bus steeds voller en moeten de mensen zelfs staan.
Als we zijn aangekomen in de stad bezoeken we eerst een winkel waar je je eigen knuffel kan samenstellen. Je kiest een velletje knuffel, je laat hem vullen, je kiest een hartje en daarbij mag je een wens doen en dan wordt hij dicht genaaid. Is hij klaar dan mag je hem zogenaamd wassen, drogen en echt borstelen. Super leuk. Daarna naar de H&M en Hollister. Aparte winkel, binnenin erg donker en lekkere fauteuils om te zitten als je moet wachten. Alle kleren liggen op een tafel of in een kast en wat heel bijzonder is er staan echte mooie jonge vrouwelijke en manlijke modellen in bikini of zwembroek. Abercrombie & Fitch is een soortgelijke winkel en daar staan de manlijke modellen zelfs buiten voor de ingang en kan je daarmee op de foto. Er werd Naomi gevraagd om ze dit wilde en ja hoor altijd in voor een geintje, naast de hunk in zijn spijkerbroek en ontbloot bovenlijf. Ze kreeg een polaroid foto en de volgende stond al klaar. Wat een baan….
Daarna na FAO Schwartz, een grote speelgoedwinkel. Grote knuffels, leeuwen, paarden, zebra's, zo rond de 1000 dollar. Een groot voetbalspel met Barbies als spelers en Naomi en Jesse kochten een echte Harry Potter sjaal en muts. Naomi slaat haar slag in een Forever21-winkel en weet keuzes te maken waar ze anders zeker 3 weken voor nodig heeft.
Daarna lekker zitten midden in de stad op een muurtje of een stoeltje, iets eten wat je zelf hebt meegenomen. De stoeltjes en tafeltjes zijn er voor iedereen en horen niet bij een restaurant of iets dergelijks. Dit alles maakt New York nu zo wat het is. Onbevangen en toegankelijk voor veel mensen. New York is een mensenstad. Zoveel nationaliteiten die met elkaar deze stad bewonen, samen hier werken, er voor staan en geen onderscheid maken.
Na het winkelen zijn Jesse en Naomi naar het Ripley's Believe it or not Museum gegaan. Daar kun je allerlei rariteiten bekijken. Jeroen en ik hebben op Times Square gezeten. Na het museum gingen we naar huis. Koffers inpakken, want de volgende dag moeten we om 5:15 uit bed namelijk, omdat ons vliegtuig weer vroeg naar Las Vegas gaat. Oh ja, toen we terug gingen met de bus en langs de parkeerplaats met bussen kwamen, was die helemaal leeg. Alles was dus nog ingezet! Het was zo druk op de weg nu. We hadden zelden zoveel verkeer gezien. Wat een transport daar in die stad; bussen, metro, taxi's, alles.
PS: Internet is op dit moment niet aanwezig, het is ondertussen al 23 juli namelijk dus onze blog loopt een beetje achter. Zodra er internet is komt er een update van de afgelopen dagen! :)

- Miriam: Lieve Naomi, heel erg bedankt…
- Miriam: Hoezo, vader en zoon: de…
- thoby: Ik zie dat Marja ook al aan…
- Naomi: HAHAHA die is er wel hoor!
- Malou: waar is de andere achterpoot…
Alle reacties »